Rouvoet komt Kamer tegemoet over kinddossier...................BROODnodig ook!!

Rouvoet komt Kamer tegemoet over kinddossier

DEN HAAG (ANP) - Informatie uit het zogeheten elektronisch kinddossier, dat vanaf 2009 verplicht wordt, wordt mogelijk toch breder beschikbaar gesteld. Verantwoordelijk minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) laat dit onderzoeken, bevestigde dinsdag een woordvoerder berichtgeving uit de Volkskrant.

De ChristenUnie-bewindsman komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer, die niet alleen inzagerecht wil geven aan jeugdartsen maar ook aan andere groepen zoals de jeugdzorg. Coalitiepartners CDA en PvdA maakten daar een maand geleden in een debat een punt van.

Het onderzoek zal enige tijd vergen, want als het aan Rouvoet ligt worden alleen delen met essentiële informatie uit het kinddossier in een apart systeempje gezet. De Kamer liet al weten dat medische gegevens uit het dossier desnoods ontoegankelijk zouden kunnen blijven. Medio 2008 moet duidelijkheid komen, aldus Rouvoets woordvoerder.

Het elektronisch kinddossier moet informatie stroomlijnen en ervoor zorgen dat probleemkinderen niet meer tussen wal en schip raken. De introductie, oospronkelijk voorzien in 2008, loopt vertraging op door een ondeugdelijke aanbestedingsprocedure, waarvoor de rechter de verantwoordelijke stichting terugfloot.

06.11.07 ANP

Reacties

Populaire posts van deze blog

Onderzoek verband geloof en persoonlijkheidsstoornis

Het einde van het gezin.......