artsen letten beter op kind................................

Br.AD.
woensdag 17 oktober 2007
Artsen letten beter op kind
Gewoonweg een MELDPLICHT INVOEREN in belang van het kind,
nu is het geval wel zeker dat ook duizenden kinderen psychisch werden en worden mishandeld bij scheiding ook bij ongeregistreerde partnerschappen overigens, waarbij vele vaders onterecht en hun kind(eren)
de dupe werden door in feite falend familierecht.
De ggz of andere instanties die ermee te maken hebben als werkers een meldplicht opleggen en ALLE bestanden koppelen.
Gedegen onderzoek naar passyndroom, oudervervreemding lag er al lang overigens.
En nog steeds wordt gezag per automatisme gegeven aan moeders zonder enig onderzoek bij de geboorte zelfs bij scheiding.
FOUT. Met name als de ggz dat weet.
En dan maar niks zegt richting familierechter of kinderrechter bijvoorbeeld.
Dat is een verkeer gebleken gebruik van de wet privacy door die betreffende
werkers. En geen excuus om dan maar niks te zeggen over kenmerken of ernstige geestesstoornissen met kenmerken ook.

ROTTERDAM - Tandartsen en fysiotherapeuten die met kinderen werken, worden gedurende hun carrière allemaal wel eens geconfronteerd met een ‘het-is-niet-pluisgevoel’, zoals Rob Barnasconi van de beroepsvereniging van tandartsen het omschrijft.
Barnasconi, tandarts sinds 1988, maakte het zelf drie keer mee.Barnasconi kreeg ooit een 10-jarig meisje met een kapotte vulling in zijn tandartsstoel. Ze vond het verschrikkelijk. ,,De walging sprak uit haar ogen,’’ vertelt hij. Maar in plaats van te huilen, te schreeuwen of weg te lopen, normale reacties voor kinderen die bang zijn voor de tandarts, liet ze alles over zich heen komen. Haar mond stroomde zelfs over. De tandarts meldde het bij haar huisarts. Die vertelde dat er sprake was van seksueel misbruik. Gisteren besloten de beroepsorganisaties van huisartsen, fysiotherapeuten en tandartsen nauwer samen te werken om kindermishandeling eerder en sneller te signaleren. Juist tandartsen hebben een belangrijke taak bij het signaleren van kindermishandeling, vindt Barnasconi. ,,Vooral omdat wij de gezinnen jaar in jaar uit zien. Ik vraag ook altijd hoe mensen het privé maken. Er zijn ouders die met een klap dreigen als hun kind niet in de stoel wil zitten. Dat zet je aan het denken. We moeten als beroepsgroep bewust zijn van dat het-is-niet-pluis-gevoel. Zo kunnen we vroegtijdig signaleren en de schade beperken.’’De rol van de fysiotherapeut is net zo belangrijk, vindt Jopy Deenen, voorheen voorzitter van de vereniging van kinderfysiotherapeuten en ruim dertig jaar kinderfysiotherapeut. ,,Ik heb meegemaakt dat kinderartsen bij twijfel naar ons doorverwijzen omdat wij het kind behandelen in aanwezigheid van een ouder, vaak aan huis en zo ook zicht krijgen op de ouder-kindrelatie en de thuissituatie.’’Zo kwam Deenen bij een mevrouw thuis die haar vroeg haar baby in bad te helpen. Het stonk naar poep en plas in de kinderkamer. Het kindje lag in zijn eigen vuil. Vervolgens wilde de moeder het kind in een bad vol kokend heet water stoppen. ,,In eerste instantie dacht ik: dat kind moet uit huis,’’ vertelt Deenen. Maar na overleg met de huisarts en het consultatiebureau kwam er dagelijks gespecialiseerde gezinszorg in huis. ,,Op die manier is het goed opgelost.’’ Deenen: ,,Je denkt bij kindermishandeling al snel aan blauwe plekken, maar het ligt vaak gecompliceerder.’’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Onderzoek verband geloof en persoonlijkheidsstoornis

Het einde van het gezin.......